Historia & Konsthistoria

Släktforskning är vägen till din egen historia. Vem är jag släkt med? Var kom de ifrån? Hur långt tillbaka kan jag forska? Frågor som dessa intresserar allt fler. Det är lätt att släktforska, bara man vet hur!

Kursinnehåll
Cirkeln vänder sig till dig som vill börja släktforska och vill veta mer om vem du är och var du kommer ifrån. Du får lära dig grunderna för släktforskning, om metoder och tekniker för att hämta information om dina förfäder samt hur man går igenom olika typer av kyrkböcker samt hur du strukturerar dina forskningsresultat. När cirkeln är klar kan du släktforska på egen hand.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Häftet "Kom igång med din släktforskning" och Arkiv Digital - kostnad för detta tillkommer.

Kursledare
Cecilia Engström, Färanäs, Vislanda.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns fortsättningskurser i släktforskning.

Bra att veta
Kostnad för häftet Släktforskning grundkurs tillkommer samt för dig som inte har eget abonnemang för "Allt i ett"-Arkiv digital tillkommer kostnad 395 kr för 13v abonnemang. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studiecirkeln arrangeras i samverkan med KGF.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.