Musik, teater

Är du mellan 14 – 20 år? Har du en liten dröm om att skriva en egen låt, men vet inte var du ska börja eller vad man ska tänka på? Välkommen till låtskrivarkurs i sommar! Det kan vara klurigt att veta hur man ska börja, vad man behöver tänka på och hur man ”pratar språket”. På den här kursen får du en rad verktyg som kan hjälpa dig i den kreativa processen. Oavsett om du vill bli artist och stå på scen, skriva låtar till andra eller om du bara vill skapa musik på fritiden för din egen skull så har du chansen att börja nu!

Kursinnehåll
Vi kommer ses en gång i veckan under fyra veckors tid för att gå igenom grunderna inom låtskapande. Du kommer att få teoretisk kunskap tillsammans med tid för praktisk skapande. Vi kommer att fokusera på textskrivning i första hand, men självklart också låtmelodi.
Målet med kursen är att du efter dessa fyra veckorna ska ha skapat en helt egen låt från grunden, samt fått nya verktyg som du kan ha med när du skapar dina framtida låtar. Resultatet kan se olika ut beroende på vilket instrument du jobbar med, men något av följande är bra att ha med sig till kursen;
- Sång
- Gitarr eller annat stränginstrument
- Keyboard
- Blåsinstrument eller
- Produktionsprogram/DAW (t.ex. Garageband som finns gratis på Mac)

Förkunskaper
Inga förkunskaper om låtskrivning behövs. Kan du spela instrument och har koll på några ackordföljder/spela på gehör kan det underlätta, annars kan vi komma att jobba i grupper för att alla ska få ut det mesta av kursen.
Man måste kunna läsa och skriva, svenska eller engelska
Något av följande:
- Sång (ingen fara, det förväntas inte vara Adele-nivå på sången, bara att du vågar ta ton så du kan sjunga din egen låt),
- Instrument eller
- DAW-program

Kursledare
"Jag heter Louise och är 27 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Älmhults-krokarna och har sedan barnsben alltid älskat att sjunga och hitta på egna små trudelutter. Musik har alltid varit viktig för mig. Oavsett om jag har varit glad eller ledsen, arg eller längtansfull. Det fanns alltid någon låt som gav mig vad jag behövde där och då. 2019 fick jag chansen att göra en låt med en vän som tyckte om att skapa instrumental musik men som aldrig jobbat med låtskrivande eller producera röst. Så blev min debutsingel ”Leaving Town” till. Efter den insåg jag att det var ju exakt detta jag ville göra på min fritid! Skriva och sjunga mina egna låtar! Musik blev ett verktyg som hjälpte mig att hantera en tid som kom att blev väldigt svår för mig. Det var inte bara något som andra gav mig, utan något jag också kunde ge till andra och mig själv. Framför allt fann jag det terapeutiskt att skriva helt fritt och sätta en melodi på mina tankar. Det var enklare att förstå mig själv och vad jag behövde när det kom ut i sång. Snabbspolning till 2022. Fyra singlar, en EP med fem låtar & rullat några gånger på radiokanalerna P4 Kronoberg och Hitcity. Idag läser jag singer-songwriter på Linnéuniversitetet! Det är ett ett-års-program där man lär sig väldigt mycket om olika delar inom låtskrivandet, musikteori och även branschkunskap. Jag har väldigt många låtar på lager som väntar på att bli producerade och släppta, vilket jag verkligen ser fram emot. Nu vill jag föra vidare och fördjupa den kunskapen jag har samlat på mig sedan 2019! Jag hoppas att vi ses i sommar! Må väl, ”Elin” Louise."
Här kan du se och lyssna på Elin: YouTube och Spotify
Instagram: elinlouisemusic

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns ”Songwritingcircle” som vänder sig till dig som redan har grundläggande kunskaper i låtskrivande.

Bra att veta
Vi ses 4 onsdagar kl. 12.00 – 15.00 med två kortare pauser inplanerade. Start 15 juni, slut 13 juli.
Om du har några frågor går det bra att maila till: elin.louise.music@gmail.com.
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart. Lokalen har handikappentré från baksidan.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.