Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Visst vore det härligt att tillsammans med andra skörda och tillaga mat mitt i Ekobacken? På den här kursen får du under ledning av Emil Alldén, som är kock på Linnés Råshult, möjlighet att göra just det under tre sommardagar.

Kursens innehåll:
29 juni, första träffen
Vid det först kurstillfället pratar vi om superfood och testar att göra gröna smoothies och juicer.

6 juli, andra träffen
Vi lagar vegetarisk mat av sådant som finns att skörda i Ekobacken!

13 juli, tredje träffen
Vilda växter är temat denna gång, vad kan man äta av allt som växer omkring oss? Vi lagar mat med vilda växter och äter tillsammans.

Kursledare:
Emil Alldén är mångsysslare med hjärta för jord och mat. Med utbildning och många års erfarenhet som kock har han odlat fram en kunskapsbank kring det holistiska köket med ett särskilt intresse för närodlat och de vilda växternas plats på tallriken. Odling har alltid varit ett stort intresse för honom och har de senaste decenniet rest runt i världen och lärt sej om trädgårdens olika ansikten. Sedan fyra år tillbaka har Emil även varit odlingslärare och koordinator för odlingar hos Växjöbostäder. Lärarrollen har mer och mer kommit in i hans yrke då han älskar att dela med sej och inspirera andra människor att komma närmare naturen.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Cirkeln kräver minst fyra deltagare för att starta.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet