Hälsa & välbefinnande

Vad är mindfulness?
Mindfulness är ett förhållningssätt som utvecklar uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Att vara mindful handlar om att vara fullt medveten om vad som sker i nuet utan filter och utan att bedöma det som sker. Oavsett livssituation kan du med träning minska din stress och ditt lidande samt öka sin livskvalitet. Egentligen är det en fråga om att göra de resurser som du redan har medvetna för att sedan utveckla dem.


Kursinnehåll
Övningar som kan hjälpa dig att hantera stressen, öka din självmedkänsla och att leva mer i nuet.
Vi är alla olika och det finns många olika sätt att finna ro på, enskilt eller i grupp. Genom meditation ger vi oss själva gåvan att bara vara. Vi tar oss tid att reflektera över det liv vi lever. Genom meditation lär vi oss att låta sinnet iaktta utan att värdera eller bedöma, utan att jämföra eller prestera.
Med enkla övningar lär du dig att bli alltmer mindful (medveten) och därigenom göra klokare val och bättre klara av pressen i privat- och yrkesliv.
Med träning lär du dig att minska din stress, bli mer uppmärksam och att fokusera på det som är väsentligt. Mindfulness hjälper också den som tränar att sova bättre. Att bättre hantera förändringar är en annan positiv effekt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, välkommen som du är!

Material
Vi använder Ola Schenströms bok Mindfulness i vardagen : vägar till medveten närvaro. Du kan välja på pocket 95 kr eller inbunden inklusive CD-skiva 250 kr. Du kan köpa boken direkt av ledaren på första träffen.

Kursledare
Maria Falck. Läs mer om Maria på Falcks massage och friskvård

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna ”Skogsbad, Yoga, Mediyoga”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.