Dans

Golvteknik, improvisation och musikalitet - utveckla din danserfarenhet

INNEHÅLL
Modern och nutida dans startade som en revolution mot baletten och dess estetik. Medan baletten grundar sig i sin teknik, vackra linjer och musikalitet grundar sig den moderna och nutida dansen i teknik, golvteknik, asymmetri, improvisation och rörelsekvaliteter.
Mycket av estetiken bygger på influenser av vardagliga rörelser och reaktioner hos såväl människor, djur och natur. Den moderna och nutida dansen är ofta abstrakt och tillåtande för ett eget personligt uttryck.
I den här kursen arbetas det med den moderna och nutida dansens estetik, golvteknik, teknik, improvisation och musikalitet. Den moderna dansen grundar sig i de gamla teknikerna medan den nutida dansen bär med sig de nya influenserna och är en utveckling av den moderna dansen.

ÅLDER
18+ men du som dansar hos oss och är yngre med rätt tidigare erfarenhet är välkommen med din anmälan.

FÖRKUNSKAPER
Öppen nivå = Både för dig som testat dessa stilar tidigare men även för dig som har minst 2 års danserfarenhet inom jazz/balett och är nybörjare inom modern/nutida.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

LEDARE
Linda har jobbat som dansledare hos oss sedan hösten 2018, bl.a. med dansprofilen på Växjö Fria Gymnasium och i många olika dansstilar. Hon är utbildad danspedagog vid Karlstads universitet och har dansat och undervisat olika åldersgrupper i många olika genrer och stilar genom åren. Hon har precis tagit examen som ämneslärare i musik vid Linnéuniversitetet i Växjö och kommer till hösten att jobba heltid på Växjö Kulturskola, så detta blir hennes enda kurs hos oss.

Linda är uppvuxen i Vimmerby och började dansa och sjunga redan som liten. Hon gick det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap vid Vimmerby gymnasium och kombinerade sina studier med utökat program dans. När gymnasieutbildningen var klar flyttade hon till Karlstad där hon studerade till danspedagog. Hon är utbildad i balett, jazzdans, improvisation, streetdance och nutida dans och har bl.a. undervisat i streetdance och jazzdans vid Vimmerby dansstudio.

Under sitt sista år i Karlstad läste hon utöver sina studier kursen "Dans och scenisk produktion" - en kurs där de samarbetade med studenter från musikhögskolan Ingesund och satte upp musikalen Parade. Därefter fick hon mersmak för musikal och när hon flyttade till Växjö sökte hon efter möjligheten att få spela mer musikal. Den drömmen blev sann och hösten 2018 medverkade hon i LinneaTeaterns produktion "Victor/Victoria" i självaste titelrollen! Därefter har det blivit fler uppdrag med LinneaTeatern, nu senast som koreograf och sångsinstudering med "Emil i Lönneberga".
Vi fick upp ögonen för henne då hon började dansa hos oss under vårterminen 2018 och vi är glada över att hon fortfarande är en liten del av vår danslärargrupp.

PRISINFO
1 700kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort.
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet kommer finnas på vår hemsida framöver.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
För dig som vill utveckla din jazzteknik ytterligare kan vi rekommendera någon av våra jazzdanskurser, eller testa på någon av våra andra påbyggnadskurser som Broadway Jazz, Commercial, Contemporary Jazz, Reaggaeton Latino m.m.

BRA ATT VETA
- Mjuk klädsel som du kan röra dig fritt i och barfota eller tekniksko rekommenderas. Uppsatt hår och inga smycken som kan vara i vägen. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som danselev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.