Djur, natur & miljö

Målet med kursen är att lägga en bra grund för hund och förare och att du får verktyg för att fortsätta hemma på egen hand med en bra och rolig aktivering/träning för dig och din hund. För att kanske så småningom gå vidare med att göra doftprov och tävla.

Kursinnehåll
Vi arbetar med eukalyptus, som är den första doft du börjar med i Nose Work. Vi börjar med att först lära hunden (diskriminera) vilken doft det är vi vill att de skall leta efter. I första hand arbetar vi med behållarsök och inomhussök. Kursen är upplagd på fyra kurstillfällen. Teori och praktik varvas och teorin finns även tillgänglig online. I första hand så kommer vi att träna ett ekipage åt gången i vardera gruppen, vilket innebär alla kan ta del av varandras träningspass. Träningen anpassas efter individen och går att göra både lättare och svårare.

Vad är Nose Work?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige. I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och det är en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla, ett fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former. I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök.

Kursledare
Kursledare Lollo Turesson

Bra att veta
Kursen är utomhus i Linnébygdens Hundägarförenings lokaler i Loshult, 7 km från Älmhult. Vi träffas : 24/8 , 31/8, 7/9 och 14/9 kl: 18.00-20.15 Obs, ange hundens namn, ålder och kön vid anmälan.
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress
skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Hunden ska ha erforderliga vaccinationer.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 1300 kr
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.