Djur, natur & miljö

Nose Work tävling/coachningkurs

Kursinnehåll
Detta är kursen för dig som vill träna tävlingsmässigt, är på gång att börja tävla eller har börjat tävla Nose Work och vill utveckla dig mer.
För dig som är ganska bra igång med din träning, men vill köra mer tävlingsmässiga sök. Under dessa kvällar kommer temat vara de olika momenten inomhussök, fordonssök, utomhussök och behållarsök och jobba med doften eukalyptus. Vi kommer att vara på olika platser. Fokus kommer vara att skapa en bra grund för tävling, arbeta med motivationen i sökarbetet, att lära sig läsa av sin hund då den söker i olika miljöer, träna uthållighet, träna system/taktik i söket, samarbete mellan dig och din hund i sökarbete och träna på svårare gömmor, samt tävlingsregler för Nose Work.
Teorin är webbaserad och det kommer även finnas en Facebookgrupp för kursen med möjlighet till återkoppling mellan kurstillfällena.

Förkunskaper
NW grund, NW fortsättning eller likvärdigt. Max 6 deltagare Kurstillfällen 1/9, 15/9, 29/9, 13/10 18.00-20.15 + en webbträff 20/9 mellan 19.00-ca 20.30.

Plats
Vi kommer vara på olika platser i och kring Älmhult. Info om var vi träffas första gången kommer i välkomstmejlet.

Kursledare
Kursledare Inger Borg, Nose Work-instruktör och tävlingsdomare i NW1.

Kursavgift Deltagaravgiften är 1200 kr.

För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Anmälan OBS!! Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Bra att veta Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Hunden ska ha erforderliga vaccinationer.