För dig som gått Nose Work Nybörjare och vill fortsätta att utvecklas mot t.ex. tävling.

Kursinnehåll
Målet med kursen är att fortsätta att utveckla dig och din hund i Nose Work. Kursen är upplagd på fyra kurstillfällen. Teori och praktik varvas och teorin finns tillgänglig online.
Vi kommer att arbeta med olika söktekniker och söklust inom de olika sökområdena. Vi tränar på olika sökmiljöer, läsa sin hund och markeringar. Möjlighet ges till individuell träning, beroende på vilken nivå ekipaget befinner sig.

Vad är Nosework?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige.
I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla, fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former.
I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök.
På LHF samarbetar vi med Inger Borg från T4T (Team4tassar), SNWK (Svenska Nose Work Klubben) certifierad Nose Workinstruktör & Doftprovsdomaren. Inger är även medlem i LHF sedan många år.

Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Inger Borg. Hjälpinstruktör Lollo Turesson/Lena Almblad

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna”Rallylydnad, Agility”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Kurstillfällen: Onsdagar 14/10, 28/10, 4/11, 11/11 kl 18.00-20.15.

Deltagaravgift
Medlem: 1000: - (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem, 200:-)

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbild
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet