Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling

Allt om ogräs!
Vill du lära dig mer om ogräs, vilka sorter som finns i din trädgård och i dina odlingar, hur du
bekämpar ogräs i din ekologiska odling och vilka ogräs som egentligen är ätbara? I den här kursen får
du under tre träffar lära dig allt du behöver veta om ogräs. Den tredje och avslutande träffen lagar vi
dessutom mat av ogräs och äter den tillsammans!

Upplägg
1a träffen: Det första kurstillfället handlar om att lära känna och se skillnad på de olika sorters ogräs vi träffar på
omkring oss. Vi kikar på hur man kan se skillnad på ogräs och annat redan i början av växtens utvecklingsstadium. Vi går igenom de vanligaste ogräsen i Sverige.

2a träffen: På träff nummer två lär vi oss mer om hur man tar sig an ogräs i ekologiska odlingar. Vi kollar på
vanliga och effektiva metoder att ekologiskt leda kampen mot oönskad växtlighet i grönsakslandet.

3e träffen: Den tredje och sista träffen ägnar vi åt att prata om, samla in och tillaga något gott på ogräs!

Kursledare
Eva Samson läser just nu till trädgårdsingenjör med inriktning Odling och brinner för att inspirera så många som möjligt till att stoppa händerna i jorden och börja odla! I bagaget finns förutom utbildningen även praktiskt arbete med ekologisk odling, trädgårdsarbete, trädgårdsdesign och flera år av experimenterande och hobbyodlande. Att allt fler har börjat få upp ögonen för att odla sin egen mat och förstå hur allting i naturen hänger ihop är ett stort steg mot en mer hållbar planet. Och inte bara det - att odla kan vara kul! Med sin erfarenhet och passion för det som växer vill Eva nu ta er med på en resa in i grönsakernas grönskande värld och inspirera till ett grönare liv.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet