Lär dig brygga öl från grunden

Kursinnehåll
Vi använder oss av helmaltsmetoden dvs. vi mäskar och lakar mältad korn för att sedan koka den utvunna vörten. Det är samma metod som professionella bryggerier använder sig av, fast i detta fall småskaligt. Vid första tillfället går vi igenom teori och fakta för att bättre förstå processerna som pågår under bryggningen. Vid andra tillfället brygger vi själva ölet.

Träff 1: Torsdag 23 april, kl. 18.30-21.00
Teoretisk genomgång om vad ölbryggning innebär.

Träff 2: Lördagen 25 april, kl. 9.00-17.00
En heldag med praktisk ölbryggning på Ryssby bryggeri.

Träff 3: Vi träffas på Ryssby hotell och smakar ölen vi bryggt.
Tiden kommer vi överens om tillsammans.

Allt material ingår i kursen

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs

Kursledare
Kursledare Stefan Reinhold, utbildad ölbryggare och ägare av Ryssby Bryggeri

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.