Hantverk & konst

OBS! Detta är en intresseanmälan. Inget startdatum finns utan när tillräckligt många anmält sig kommer du bli kontaktad med vidare information. Detta är inte en bindande anmälan

Populärkulturspärla med Pappas Tidsfördriv.

Kursinnehåll
Att lägga pärlplattor är en stimulerande och harmonisk aktivitet där du och ditt barn tillsammans skapar, upptäcker och utforskar. Att pärla tränar ditt barns finmotorik, fantasi och koncentrationsförmåga samtidigt som det ger tillfredsställelsen av att skapa något man kan ta med hem. Lägg där till en dos matematik och du får en av de roligaste pedagogiska aktiviteterna du kan tänka dig. Kanske brukar ni pärla hemma och har tröttnat på att lägga mönster på en hjärtformad pärlplatta? Upptäck en helt ny värld med ert pärlande! Utmana dig själv och ditt barn! Under de sju tillfällena vi träffas kommer ni att få lära er mer om pärlkonst, hur man stryker, vad man ska tänka på och få mängder med inspiration och tips för framtiden. Vi kommer främst arbeta med motiv från gamla tv-spel som kanske just du vuxit upp med, men även superhjältar och andra populärkulturella figurer kommer att dyka upp.

Detta ingår i kursen:
Tema 1: Pärlandets grunder. Vi lär oss att följa mönster och det viktiga momentet strykningen.
Tema 2: Kylskåpsmagnet. Vi utvecklar kunskaperna från tema 1 och skapar kylskåpsmagneter.
Tema 3: Blomma. Vi pärlar en blomma som vi sedan monterar i en kruka.
Tema 4: Actionfigur. Vi lär oss hur vi kan få våra skapelser att stå på egen hand.
Tema 5 (3 tillfällen): Tavla. Vi använder all vår kunskap och kreativitet till att “rädda” en gammal tavla. Med hjälp av pärlade motiv som smälter in i tavlans miljö ger vi den nytt liv.
Självklart får man ta hem allt man skapar

Material
Allt material i form av pärlor, plattor, krukor, tavlor etc ingår i kursavgiften.

Kursledare
Kursen leds av tvåbarnspappan Johan Pettersson från Pappas Tidsfördriv. Läs mer om Johan och hans konst på Pappas Tidsfördriv.

Bra att veta
Kursen lämpar sig för dig med barn mellan 5-12 år.

Avgiften avser en förälder och ett barn. Vid anmälan ange endast förälderns personnummer.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.