Pedagogik

Utvecklas vidare om cirkelledare!
Våra pedagogiska caféer är öppna för dig som är cirkelledare hos Studieförbundet Vuxenskolan, och vill utvecklas i din roll.

Innehåll
På detta pedagogiska café lyfter vi cirkelledarens roll som demokratibärare. Demokrati är ett begrepp som vi aldrig får ta för givet. Demokratin måste byggas upp igen och igen. Låt oss prata om hur du som cirkelledare kan vara en viktig byggsten i demokratiarbetet. Vi delar med oss av varandras erfarenheter.
Vi får också lära oss mer om folkbildningens roll för demokratins utveckling ur ett historiskt perspektiv.
På vilket sätt är ett gott samtalsklimat ett krav för demokratin? Hur får vi till de goda samtalen? Ett allt mer polariserat samtalsklimat på sociala medier smittar av sig även på hur vi pratar med varandra när vi träffas fysiskt. Och hur har pandemin påverkat hur vi samtalar med varandra?

Medverkande
Elizabeth Peltola, Kommunstyrelsens ordförande i Älmhults kommun (c), samt Förbundsstyrelseledamot i Centerkvinnorna i Sverige. Brinner för demokrati, älskar historia.
Jenny Herz, har jobbat inom Studieförbundet Vuxenskolan sedan 2004. Är utbildad cirkelledarutbildare och processledare. Brinner för jämställdhet, folkbildning och demokrati.

Fika
Vi bjuder på kaffe/te och bakelse. Ange eventuella allergier när du anmäler dig.