Trädgård, hus och hem

Två gånger i veckan träffas vi och arbetar praktiskt med odling i Ekobacken. Kursen kräver inga förkunskaper. Du får lära dig alltifrån hur du förodlar plantor inomhus till vad du gör efter skörd. Kursen går ut på att på praktisk väg lära känna odlandet utifrån ett produktionsperspektiv, med andra ord hur man på effektiva sätt producerar mycket mat. Kunskaperna du får ta del av går att använda hur du vill, både om du egentligen bara vill ha en liten köksträdgård eller funderar på att börja odla som en del av din livsmedelsförsörjning eller till och med som avlönat yrke. Medan vi jobbar i odlingarna finns det möjlighet att ställa frågor och diskutera det man gör med gruppen och ledarna.

Allt som behövs för att sköta odlingarna finns på plats i Ekobacken. Kom som du är, och glöm inte att klä dig efter väder i oömma kläder.

Kursledare:
Johan Aronsson är trädgårdsingenjör med inriktning på odling. Han vill använda sina erfarenheter genom arbete med både småskalig och storskalig ekologisk grönsaksodling för att lära andra den lyckade odlarens hemligheter. Med en kurs i Permakultur i ryggsäcken med en mer holistisk syn på odling och odlingens betydelse i ett hållbart samhälle, både som nödvändiga livsmedel, kulturell förankring men också en återanslutning till jorden och naturen, vill han guida er till en grönare livsstil och jordigare tillvaro.

Emil Alldén är mångsysslare med hjärta för jord och mat. Med utbildning och många års erfarenhet som kock har han odlat fram en kunskapsbank kring det holistiska köket med ett särskilt intresse för närodlat och de vilda växternas plats på tallriken. Odling har alltid varit ett stort intresse för honom och har de senaste decenniet rest runt i världen och lärt sej om trädgårdens olika ansikten. Sedan fyra år tillbaka har Emil även varit odlingslärare och koordinator för odlingar hos Växjöbostäder. Lärarrollen har mer och mer kommit in i hans yrke då han älskar att dela med sej och inspirera andra människor att komma närmare naturen.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Cirkeln kräver minst fyra deltagare för att starta.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet