Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling

Två gånger i veckan ses vi och arbetar praktiskt med odling i Ekobacken!

Vi går igenom det du behöver veta från att det första fröet sås, till hur man tar tillvara på sin skörd. Planering, val av frön, sådd, plantering, skötsel, skörd, kompostering. Hur skapar man en hållbar trädgård som ger glädje, utan att kräva för mycket tid? Hur håller man en odling vid liv året om? När på året ska man plantera olika växter? Hur får man en så lyckad och maximerad skörd som möjligt? Gödsel? Vattning? Ogräshantering? Frågorna kan vara många, kom hit så får du svar!

Allt som behövs för att sköta odlingarna finns på plats i Ekobacken. Kom som du är, och glöm inte att
klä dig efter väder i oömma kläder.

Kursledare
Eva Samson läser just nu till trädgårdsingenjör med inriktning Odling och brinner för att inspirera så många som möjligt till att stoppa händerna i jorden och börja odla! I bagaget finns förutom utbildningen även praktiskt arbete med ekologisk odling, trädgårdsarbete, trädgårdsdesign och flera år av experimenterande och hobbyodlande. Att allt fler har börjat få upp ögonen för att odla sin egen mat och förstå hur allting i naturen hänger ihop är ett stort steg mot en mer hållbar planet. Och inte bara det - att odla kan vara kul! Med sin erfarenhet och passion för det som växer vill Eva nu ta er med på en resa in i grönsakernas grönskande värld och inspirera till ett grönare liv.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet