Data & IT

Att lära sig programmering och digitalt skapande är snart lika självklart som att lära sig läsa, räkna och skriva.

Kursinnehåll
På ett lekfullt sätt får barnet lära sig programmera i verktyget Scratch. Scratch är gratis och online (d.v.s. man behöver inte ladda ner något program, utan man går bara in på Scratch hemsida). Vi kommer att skapa berättelser, spel och animationer. Ledaren visar och förklarar hur man ska göra de olika övningarna. Vi kommer även att visa våra alster för varandra genom att projicera på väggen. Det är en häftig känsla att själv kunna skapa sitt spel, samt visa upp det för andra som kan testa att spela det!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha med sig en laptop. Hör av dig om du inte har någon dator, så kan vi ordna en lånedator. Om man vill så kan föräldern vara med en stund och hjälpa sitt barn att komma igång, det är valfritt. Den här kursen vänder sig till barn som är cirka 7-12 år.

Material
Vi kommer använda programmet Scratch, samt övningar från Kodboken som är framtagen av Kodcentrum.

Kursledare
Lakshita Jain, en ung tjej boende i Älmhult med goda kunskaper i Scratch. Lakshita är en trevlig tjej som gillar barn och har erfarenhet av att lära ut digitala kunskaper i studiecirkelform.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare kommer vi erbjuda en fortsättningskurs ”Programmera mera” med ytterligare fem träffar.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via mail före kursstart. Vi träffas i SVs lokaler på Eriksgatan 1 i Älmhult.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.