Dans

Prova på Modern/Nutida dans, Vuxen helt kostnadsfritt!

INNEHÅLL
Golvteknik, improvisation och musikalitet - utveckla din danserfarenhet!
Modern och nutida dans startade som en revolution mot baletten och dess estetik. Medan baletten grundar sig i sin teknik, vackra linjer och musikalitet grundar sig den moderna och nutida dansen i teknik, golvteknik, asymmetri, improvisation och rörelsekvaliteter.
Mycket av estetiken bygger på influenser av vardagliga rörelser och reaktioner hos såväl människor, djur och natur. Den moderna och nutida dansen är ofta abstrakt och tillåtande för ett eget personligt uttryck.
I den här kursen arbetas det med den moderna och nutida dansens estetik, golvteknik, teknik, improvisation och musikalitet. Den moderna dansen grundar sig i de gamla teknikerna medan den nutida dansen bär med sig de nya influenserna och är en utveckling av den moderna dansen.
I slutet av terminen blir det dansuppvisning på en riktig scen, för de som vill. Se ett klipp med denna kurs i vårshowerna i maj 2022 HÄR

ÅLDER:
18+ men du som dansar hos oss och är yngre med rätt tidigare erfarenhet är välkommen med din anmälan.

PRISINFO
Gratis
Vi har föranmälan så det inte blir för många i lokalerna.

LEDARE
Linda har jobbat som dansledare hos oss sedan hösten 2018, bl.a. med dansprofilen på Växjö Fria Gymnasium och i många olika dansstilar. Hon är utbildad danspedagog vid Karlstads universitet och har dansat och undervisat olika åldersgrupper i många olika genrer och stilar genom åren. Hon har precis tagit examen som ämneslärare i musik vid Linnéuniversitetet i Växjö och kommer till hösten att jobba heltid på Växjö Kulturskola, så detta blir hennes enda kurs hos oss.

Linda är uppvuxen i Vimmerby och började dansa och sjunga redan som liten. Hon gick det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap vid Vimmerby gymnasium och kombinerade sina studier med utökat program dans. När gymnasieutbildningen var klar flyttade hon till Karlstad där hon studerade till danspedagog. Hon är utbildad i balett, jazzdans, improvisation, streetdance och nutida dans och har bl.a. undervisat i streetdance och jazzdans vid Vimmerby dansstudio.

Under sitt sista år i Karlstad läste hon utöver sina studier kursen "Dans och scenisk produktion" - en kurs där de samarbetade med studenter från musikhögskolan Ingesund och satte upp musikalen Parade. Därefter fick hon mersmak för musikal och när hon flyttade till Växjö sökte hon efter möjligheten att få spela mer musikal. Den drömmen blev sann och hösten 2018 medverkade hon i LinneaTeaterns produktion "Victor/Victoria" i självaste titelrollen! Därefter har det blivit fler uppdrag med LinneaTeatern, nu senast som koreograf och sångsinstudering med "Emil i Lönneberga".
Vi fick upp ögonen för henne då hon började dansa hos oss under vårterminen 2018 och vi är glada över att hon fortfarande är en liten del av vår danslärargrupp.

BRA ATT VETA
- Mjuk klädsel och barfota/teknikskor rekommenderas. Dusch och omklädningsrum finns.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information, t.ex. om vi måste ställa in i sista minuten p.g.a. sjukdom.

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.