Dans

Prova på Reaggaeton Latino, 13+ helt kostnadsfritt!

INNEHÅLL
Ny stil - dynamiska och roliga klasser med härliga rytmer!
Reggaeton är en dansant musikgenre som kommer från Latinamerika. "Spanish reaggae" startade i Panama på 1970-talet och det var en mix av jamaikansk reggae med hiphopinfluenser. På 1990-talet kallades stilen reggaeton i Puerto Rico.
Grundrytmen är väldigt lik jamaikansk dancehall men med en "Latino-twist" och den tar även inspiration från HipHop. Rytmen gör koreografierna fartfyllda och man gör vida men kontrollerade rörelser samtidigt som man tränar sin styrka och flexibilitet. Det finns tävlingar inom denna stil där man tävlar i stora grupper och då innehåller även stilen inslag av akrobatik.
Reaggaeton Latino hos oss är en stil med härliga kroppsuttryck som hjälper dig utveckla din hållning, scennärvaro och säkerhet på scenen.
I slutet av terminen blir det dansuppvisning på en riktig scen, för de som vill.
Se ett videoklipp med vår dansledare Cesar i denna stil på vår Facebook-sida HÄR

ÅLDER:
13+

PRISINFO
Gratis
Vi har föranmälan så det inte blir för många i lokalerna.

LEDARE
Cesar är en mångfacetterad dansare från Peru. Han började dansa som barn och har uppträtt i många olika sammanhang. 2009 började han arbeta på TV som en del i ett danskompani. Cesar har varit dansare, bakgrundsdansare och koreograf för olika TV-shower, reklamfilmer, musikvideos m.m.
Genom åren har Cesar dansat bl.a. salsa, bachata, merengue, cha-cha, showdans, hiphop, reggaeton, commercial och lyrisk hiphop.
Förutom dansen så är Cesar en duktig konstnär. Ni kan se ett av hans konstverk på väggen i vår barnhörna och ni kan lära er att måla med Cesar i någon av de målarcirklar som han håller i på Studieförbundet Vuxenskolan.
Cesar flyttade hösten 2020 till Sverige med sin fru Sophie, som också jobbar hos oss som dansledare. Han jobbar fortfarande på sin svenska men kan prata och undervisa på svenska, men kan både engelska och spanska.
Han är glad över att kunna dela sin passion för dans hos oss som en av våra fastanställda dansledare!

BRA ATT VETA
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Dusch och omklädningsrum finns.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information, t.ex. om vi måste ställa in i sista minuten p.g.a. sjukdom.

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.