För dig som är helt nybörjare eller för dig som vill fortsätta slipa på grundfärdigheterna och nybörjarskyltarna.

Kursinnehåll
I nybörjarkursen börjar vi med grundmomenten i Rallylydnad för att ge en stadig grund att stå på och för att kunna utvecklas vidare. Vi börjar redan här tänka helheten Rallylydnad i stället för att ta en klass i taget. Vi går igenom skyltarna i nybörjarklass, börjar inlärningen för bl. a kontakt, följsamhet, bakdelskontroll, hand-och tasstarget, rätt attityd och fokus hos hunden. Vi tittar även på regler, banor mm. Den här kursen passar alla som är nyfikna på rallylydnad, för dig som kanske ser en framtid i tävling, vill aktivera Din hund och framför allt - ha roligt tillsammans med Din hund. För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs träning mellan varje kurstillfälle.

Vad är Rallylydnad?
Rallylydnad är en hundsport för alla. Liten hund, stor hund, man eller kvinna, yngre eller äldre spelar ingen roll - alla kan delta efter sin och hundens förmåga.
Rallylydnaden är här för att stanna, en hundsport på stark frammarsch precis som agility var för några år sedan. Rallylydnad blev en officiell hundsport sommaren 2011, precis som agility, lydnad och bruksgrenarna är idag. I rallylydnad går hunden och föraren en bana som består av ca 15 olika skyltar. Varje övning som ska genomföras beskrivs med text och illustration. Det finns fyra klasser, nybörjare, fortsättning, avancerad klass och mästarklass.
Rallylydnad är perfekt om du har svårt att själv hitta på något att träna med din hund.
I rallylydnaden finns 70 olika moment att lära in och bygga in i banor. Momenten ska dessutom göras med hunden på både vänster och höger sida samt framför och du behöver aldrig göra en och samma bana två gånger utan kan variera träningen i det oändliga.

Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona.
För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna och läsa teorikapitlen mellan varje kurstillfälle.

Förkunskaper
Hunden ska kunna ”sitt” och ”ligg” på signal.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Ann-Christin Karlsson, Åsa Skog

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna”Nosework, Agility”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Kursen är i Linnébygdens Hundägarförening i Loshult, 7 km från Älmhult.
Kurstillfällen: måndagar 17/8, 24/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9 klockan 18.00-20.00.

Deltagaravgift
Medlem: 800: - (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem, 200:-)

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbild
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet