Djur, natur & miljö

Kursen ger dig de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som krävs för att klara ett säkert och effektivt arbete med röjsåg för nivå RA/RB.

Kursinnehåll
Kursen, som omfattar 24 studietimmar, inkluderar praktiska och teoretiska prov (en uppkörning ingår i deltagaravgiften). Godkända prov ger dig röjsågskörkort nivå RA/RB. Planering av träffarna och upplägget sker vid första sammankomsten.

Förkunskaper
För att delta i kursen ska du ha fyllt 16 år. Du får inte arbeta självständigt med röjsågen förrän du har fyllt 18 år.

Material
Röjsågen i ett hållbart skogsbruk.

Kursledare
Lars-Göran Svensson med många års erfarenhet av skogsbruk, samt av att leda kurser i Motorsågskörkort och Röjsågskörkort.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna ”Motorsågskörkort, Biodling, Fåglar i vår närhet, Skogsbad, Lär känna den svenska naturen”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Kursen följer Säker Skogs koncept och våra ledare är godkända enligt riktlinjer från Säker Skog. Läs mer om det här: Säker skog

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.