Djur, natur & miljö

Lär dig arbeta säkert och ergonomiskt med röjsåg. Kursen ger dig de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som krävs för att klara ett säkert och effektivt arbete med röjsåg för nivå RA/RB.

Kursinnehåll
Kursen, som omfattar 24 studietimmar, inkluderar praktiska och teoretiska prov (en uppkörning ingår i deltagaravgiften). Godkända prov ger dig röjsågskörkort nivå RA/RB. Planering av träffarna och upplägget sker vid första sammankomsten.

Vi träffas utomhus och i verkstan med mycket plats.

Förkunskaper
För att delta i kursen ska du ha fyllt 16 år. Du får inte arbeta självständigt med röjsågen förrän du har fyllt 18 år.

Material
Röjsågen i ett hållbart skogsbruk.

Kursledare
Lars-Göran Svensson med många års erfarenhet av skogsbruk, samt av att leda kurser i Motorsågskörkort och Röjsågskörkort.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna Motorsågskörkort, Biodling

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. På första träffen bokar vi gemensamt in de följande träffarna. Det blir alltså inte enbart måndagskvällar, utan vi försöker hitta andra tider som funkar bra att vara utomhus.

Kursen följer Säker Skogs koncept och våra ledare är godkända enligt riktlinjer från Säker Skog. Läs mer om det här: Säker skog

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.