Hälsa & välbefinnande

Rosenrörelser

Rosenrörelserna är utarbetade så att kroppens alla muskler och leder får röra sig i sitt fulla omfång. Rörelserna skall utföras mjukt och inte för fort. Du skall bli medveten om och kunna känna vad som händer i kroppen.

Det räcker med en timme i veckan för att bli mjuk och vital. Du blir inte trött och svettig av rörelserna – tvärtom, efter en timme känner Du dig pigg. Många har också upptäckt att något annat efter ett ha gjort Rosenrörelser – Du blir glad!

Rörelserna ger också friare andning och bättre blodcirkulation, vilket också ger Dig bättre styrka och kraft. Detta gör också att effekten av annan träning blir bättre. Rosenrörelser är ett utmärkt verktyg för att minska stress och för att lindra smärta genom att rörelserna försiktigt och mjukt löser upp muskelspänningar och smörjer de leder, som har styvnat på grund av inaktivitet.

Rörelserna är fria, enkla, naturliga och utförs utan ansträngning, vilket gör att spända muskler får möjlighet att slappna av och lederna att gradvis få en ökad rörlighet. De utförs till musik och passar för alla oavsett ålder och funktionsnivå. Målet är ökad rörlighet i kroppen och större insikt i vem Du verkligen är.
Rosenmetoden är en medvetandegörande kroppsterapi, som har tagits fram av sjukgymnasten Marion Rosen (1914-2012) och bygger på att kroppen avspeglar tillbakahållna känslor.

Det krävs inga förkunskaper. Ta med mjuka kläder

Kursledare
Birgitta Wigert, Certifierad Rosenterapeut

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Är du intresserad av att samåka till din kurs eller aktivitet går det bra att kontakta oss, eller skriva in det som önskemål i meddelandefältet.
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet