Media & kommunikation

Välkommen till en tvådagars workshop för dig som vill lära dig ta magiskt vackra sagobilder. Genom att lära dig planera, hitta rätt omgivningar och ljus samt samarbeta med modeller kommer du att kunna skapa vackra foton direkt i kameran. Vi tar dem sedan även steget längre med efterbehandling i datorn som ger den där extra sagolika känslan.

Första dagen fotograferar vi vid de vackra omgivningarna vid Piggaboda kvarn (se mer information om platsen på www.piggabodakvarn.se) och använder modeller samt rekvisita för att skapa förtrollande foton. Andra dagen redigerar vi bilderna i Lightroom Classic CC och Photoshop CC. Plats dag 2 är på Studieförbundet Vuxenskolan, Centralgatan 3, Alvesta.

Till andra dagen tar du med dig egen dator med Lightroom Classic och Photoshop CC. Har du äldre versioner av programmen saknas vissa av de justeringsmöjligheter som Maria använder sig av och visar. OBS! Om du laddar hem Lightroom från Creative Cloud - se till att det är Lightroom Classic du väljer, och inte den som heter bara Lightroom CC.

Förkunskaper: Grundläggande hantering av din digitala systemkamera och att behärskar fotografera med manuella inställningar. Kunna importera bilder i Lightroom och veta övergripande hur programmet fungerar samt kunna arbeta med lager i Photoshop. Om du inte kan programmen kommer du att erbjudas kostnadsfri webbutbildning i detta inför workshopen.

Dag 1, lördagen 7 september 2019 kl 14.00-ca 20.00.
Vi samlas vid Piggaboda kvarn kl 14.00. Vi inleder med fika och tar senare under tidig kväll paus för kvällsmat.
Genomgång:
- Planering av sagofotografering.
- Hitta bästa ljuset.
- Kort skärpedjup - sätt skärpan.
- Inramning, bak- samt förgrund.
- Motivera din modell.
- Fota på barnens nivå.
- Praktisk övning: Fotografering inom- och utomhus med modeller, människor och djur, i olika miljöer och ljusförhållanden.

Vi avslutar med foto i gyllene timmen.

Dag 2, söndagen 8 september 2019 kl 09.00-17.00.
Vi samlas på Studieförbundet Vuxenskolan, Centralgatan 3 i Alvesta kl 09.00.
Kursdagen inleds med arbete i Lightroom där Maria visar hur hon grundredigerar sina bilder, samt ger tips och tricks.
Cirka kl 12.00, lunch.
Efter lunch går vi över till arbete i Photoshop. Maria visar hur hon arbetar med overlays, lägger på en finish på bilden och jobbar för att förstärka det viktiga i bilden.
Avslutning runt kl 17.00.

Vi tar paus för fm-fika, lunch samt em-fika.

Fika och kvällsmat dag 1 och fika, lunch och fika dag 2 ingår i deltagaravgiften. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan.

Deltagaravgift: 3 900 kr/deltagare. När du gjort intresseanmälan via vår webb får du Marias villkor för deltagande samt en faktura på anmälningsavgiften 800 kr (återbetalas endast vid återbud med anledning av sjukdom, kopia på sjukintyg skickas in). När avgiften är registrerad hos oss reserveras din plats i workshopen. Resterande deltagaravgift faktureras cirka 14 dagar före workshopen och ska vara betald före workshopen.

Presentation av kursledaren
Maria Lindberg är fotograf med en känsla för det sagolika. I sina bilder vill hon plocka fram det trolska och magiska. Marias bildstil inspireras av bland annat John Bauers konst och med kameran i hand blir hon en sagoberättare och konstnär.
Maria gör familjefotograferingar, barnfotograferingar, nyföddfotograferingar, gravidfotograferingar, bröllopsfotograferingar och såklart sagofotograferingar. Lärande ligger henne varmt om hjärtat och därför håller hon även utbildningar i fotografering.
Se Marias bilder på www.fotografmarialindberg.se