Hantverk & konst

Denna kurs i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Syftet med kursen är att du ska få prova på silversmide under en dag och skapa ett föremål efter egen idé och design.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, grundkurs.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. 20 gram silver ingår i kursavgiften - efter kursen vägs silvret och överstigande gram faktureras efter kursen. Silverpriset är för närvarande (november 2019) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö. Alfonso är född i Santiago, Chile, och har bott i Sverige sedan 1994. Han har en metallurgisk utbildning och har varit ledare för ett hundratal kurser i silversmide sedan början av 2000-talet.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fortsätta att utveckla dina kunskaper i silversmide finns möjlighet att delta i en studiecirkel i Växjö som omfattar 6 träffar.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.