Hantverk & konst

Denna endagskurs i silversmide på Lessebo handpappersbruk är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Syftet med kursen är att du ska få prova på silversmide under en dag och skapa några föremål efter egen idé och design. Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden, verktygen och säkerheten och under kursens gång får du känna på olika arbetsmetoderna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, grundkurs.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Vid kursdagens slut vägs silvret som du använt till dina föremål. Silvret faktureras i efterhand. Silverpriset är för närvarande (juni 2021) 15 kr per gram. Normal förbrukning brukar vara 20-30 gram/kursdag, men det beror helt på vad du vill skapa för föremål.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö.

Bra att veta
I brukscaféet finns möjlighet att köpa nybryggt kaffe, glass och eller nygräddade kakor och bullar. Om du är lite mer hungrig finns smoothie och yoghurt med egengjord granola. Du kan ta med matsäck för dagen, tillgång till mikro och kylskåp.

Tänk på att ha oömma kläder (ej syntet) på dig. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av smittspridning av coronavirus. Kursgrupp max 4 deltagare/kurs.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fortsätta att utveckla dina kunskaper i silversmide finns möjlighet att delta i en studiecirkel i Växjö som omfattar 6-8 träffar. Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.