Hantverk & konst

Formge och skapa dina egendesignade smycken i silver - låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Kursen i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
- Genomgång av verkstaden och verktygen.
- Olika metoder - bocka, såga, fila, borra, löda och smida.
- Att forma silvret och ge ytorna olika utseende.

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av cirkelledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat ett smycke efter egen idé och design.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På så sätt inspireras och lär deltagarna av varandra.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter kursens slut. Silverpriset är för närvarande (aug 2019) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.