Hantverk & konst

Formge och skapa dina egendesignade smycken i silver - låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Cirkeln i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

INNEHÅLL
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Cirkeln lär dig att bocka, såga, fila, borra, löda och smida. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat ett smycke efter egen idé och design.

UPPLÄGG
Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av cirkelledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På så sätt inspireras och lär deltagarna av varandra.

MATERIAL & SILVERPRIS
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter cirkelns slut. Silverpriset följer marknaden och är för närvarande (november 2018) 15 kr per gram.