Historia & Konsthistoria

Släktforskning - lär dig släktforska med datorn

Kursinnehåll
En nybörjarkurs för dig som vill börja släktforska med datorn. Du lär dig söka i databaser och kyrkböcker och hur du dokumenterar din forskning i datorprogram. Många praktiska övningar med realistiska exempel ges under färden. Varje sammankomst avslutas med enskilt arbete där deltagarna ges stor möjlighet att själva bestämma över innehållet. Till vår hjälp har vi ArkivDigital Online och ett antal databaser, bl.a. Sveriges befolkning, Sveriges dödbok, Begravda i Sverige, Emigranten Populär och Svenska ortnamn.

Förkunskaper
God datorvana krävs för kunna tillgodogöra sig innehållet i denna kurs.

Material
Egen dator används till kursen. Ett kursmaterial tillhandahålls, som ger ett sammandrag av de råd och tips som ges inom varje avsnitt. Ett aktivt konto hos ArkivDigital online krävs för att kunna följa kursen, detta hjälper cirkelledaren till med vid första träffen.

Kursledare
Dan Östergaard IT-konsult. Har studerat vid Lunds universitet och efter det vidareutbildat sig inom IT, bland annat med nätverk, webbdesign, programmering, service, support och utbildning.


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.