Historia & Konsthistoria

Släktforskning ger dig svaren om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån?
Vår erfarna ledare ger dig verktygen för hur du ska kunna komma vidare i din forskning, vare sig du är nybörjare eller har släktforskat innan.


Upplägg
Gruppen lär sig släktforskning tillsammans och du får hjälp på vägen - vilka fallgropar du ska undvika och hitta lösningar på problem som kan uppstå. Vi använder oss av Arkiv Digital, ett webbaserat verktyg som är vårt stöd i släktforskningen. Kostnad för Arkiv Digital tillkommer med 395 kronor för dig som inte har ett eget abonnemang.

Förkunskaper
Det behövs inga förkunskaper i ämnet släktforskning. Det som behövs är att du har grundläggande datavana. Tag gärna med dig egen dator.

Cirkelledare
Ledare är Lisbeth Thelander som har stor erfarenhet av att släktforska och leda cirklar i släktforskning.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som gått Släktforskning grund kan lära vidare i fortsättningscirkeln för att sedan börja släktforska i forskargrupperna.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet