Hantverk & konst

Lär dig grunderna i fiskskinnsgarvning

Kursinnehåll
På den här tvådagarskursen får du från grunden lära dig fiskskinnsgarvning och beredning av fiskskinn enligt traditionella metoder. Det är enkel teknik och kräver ingen dyrbar utrustning och det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan använda skinnen till.

Vi bearbetar, mjukgör och återfettar medan skinnen torkar. Du får även lära dig utskärning och sömnad av fiskskinn som du sedan får göra armband, hattband, påsväskor eller kanske ett smycke av.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Allt material och alla verktyg som behövs användas tillhandahålls av kursledaren och inkluderas i deltagaravgiften.

Kursledare
Hilde Persson, Ljungby, har hållit på med fiskskinnsgarvning cirka tio år. Hon har alltid varit fascinerad av "handens arbete" och provat på många olika saker alltifrån traditionell bonadsmålning till karvsnittskurser och nålbindning. Efter att ha läst en artikel om att man kunde garva fiskskinn väcktes hennes nyfikenhet. Hilde har hållit många kurser under årens lopp och förvånas ständigt över deltagarnas fantastiska förmågor. Välkommen med anmälan till några spännande kursdagar på Korrö!

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig mer finns flera endagarskurser att delta i under Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2021 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av SHR.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2021) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.