Hantverk & konst

Förr var det vanligt att man imiterade ett material på en annan yta. Man målade väggar, pelare eller bänkskivor i olika typer av marmor och man målade furumöbler så de skulle likna mahogny, valnöt eller något annat exklusivt material.

Under denna fördjupande kursdag får du utveckla dina färdigheter inom imitationsmålning. Bland annat får du fördjupa dig i tekniken att skapa falska speglar, beslag, m m. Vi prövar också på allmogemålning och "nävamålning".

Söndagen 4 augusti 2019 kl 09.00-16.00
Plats: Korrö hantverksby
Kursledare: Ulf Larsson, Målarmäster, Vislanda.
Kursavgift: 1 350 kr/deltagare inkl fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial.

Meddela ev. matallergier i samband med anmälan.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna får du gärna kontakta:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67

Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, info@korro.se

Ulf Larsson har lång erfarenhet av äldre måleritekniker och restaurerar gamla miljöer likaväl som att förvandla en ny till gammal stil. Dekorationsmålning och byggnadsvård hänger intimt ihop. Målaren förr målade dörrar och luckor så de liknade ädelt trä likaväl som att imitera väggar och detaljer i inredningen så de liknade dyrbar marmor. En gammal miljö ska man vara rädd om - Ulf ger gärna råd om hur man enklast bibehåller den.