Hantverk & konst

Du får grundläggande kunskaper i val av läder, hantering av verktyg och sömnad i skinn och läder. Tidigare erfarenhet är inte nödvändig och har du redan en grundkunskap i ämnet så bygger vi vidare på det.

Kursinnehåll
• Materiallära & verktyg
• Ritning & mått
• Sy-tekniker
• Praktisk tillämpning
• Lädervård
Under första dagen kommer vi gå igenom en del teori, prova-på och börjar tillverka varsitt bälte. Här har fantasin fritt spelrum hur du vill utforma bältet, vi får flera bra grundtekniker med oss som man kan ha nytta av sedan. Material till detta ingår i kursavgiften.
Beroende på tid är det sedan fritt fram för egna små objekt att jobba med. Det kan vara fodral av olika slag, smycken eller kanske reparation av något.

Vi startar kl. 09.00 på torsdagen och avslutar kl. 16.00 på fredagen.
Plats: Korrö hantverksby

Förkunskaper
Beskriv om förkunskaper krävs för kursen eller om det är en grundkurs

Material
. Du kan ta med eget material eller köpa till självkostnadspris utav det kursledaren har med sig, utbudet är ju dock begränsat. Är det något särskilt du är ute efter så kontakta Veronica innan).
Verktyg finns att låna under kursen. .

Kursledare
Veronica Pietsch är yrkesverksam sadelmakare med verkstad hemma på gården mitt i Halland. Utbildad vid
Sadelmakeriskolan i Tärnsjö, Uppland år 2007-2010 och tog sitt gesällbrev 2010.
Hon arbetar främst med reparation och nytillverkning av hästutrustning, väskor, inredning &
bruksföremål, jakttillbehör, motorcykelsadlar och kursverksamhet.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Meddela eventuella matallergier i samband med anmälan.

Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för eventuella logi och mat utöver det som ingår i kursen - telefon 0470-342 49, info@korro.se. Rum finns reserverade på Korrö för kursdeltagarna.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Är du intresserad av att samåka till din kurs eller aktivitet går det bra att kontakta oss, eller skriva in det som önskemål i meddelandefältet.
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet