Hantverk & konst

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla eller nya möbler.

Kursinnehåll
Under kursdagarna får du lära dig grundteknikerna i att sätta på ett nytt tyg och eventuellt en lättare omstoppning av en stol eller fåtölj. Material, teknik och teori om möbeltapetsering varvas i det praktiska arbetet. Det är beräknat att du ska hinna med omklädseln av till exempel en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två stolar med stoppad sits och rygg.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Egen möbel och material medtages.

Kursledare
Kursledare: Anneli Ripsäter, Annelis Tyg & tagel - läs mer om Anneli och hennes möbeltapetserarverkstad på Annelis Tyg & Tagel

Utvecklingsmöjligheter
För dig som är intresserad av andra slöjd- och hantverkskurser finns flera kurser att delta i under Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika för båda kursdagarna. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan.
Välkomstbrev och materiallista, så att du har möjlighet att förbereda dig på ett bra sätt, skickas till deltagarna i början av juni några veckor före kursen. Vid senare anmälan skickas denna information i anslutning till anmälan.
Du får en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas denna på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Slöjd- och hantverkskurserna på Korrö 2020 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67

Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid slöjd- och hantverkskurserna) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, info@korro.se

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.