Hantverk & konst

Under alla tider världen över har har människor dekorerat bruksföremål på olika sätt. Skålar,skedar, burkar och verktyg har fått skurna mönster och också ofta målats.

Kursinnehåll
Under kursen kommer vi att undersöka olika sätt att smycka slöjdalster i trä. Vi tittar på karvsnitt, kolrosing, färger och andra sätt att ändra utseende på, med bland annat kaffe, eld, vinäger och rost. Vi kommer arbeta med olika sorters knivar och tala om dess respektiva fördelar.

Förkunskaper
Viss knivvana är bra, men inget måste. Ta gärna med ett eget föremål om du har något du vill dekorera. Annars finns övningsmaterial på plats.

Material
Allt material tillhandahålls av kursledaren och inkluderas i deltagaravgiften.

Kursledare
Sebastian är en täljare med ett stort intresse för karvsnitt och andra traditionella metoder för att dekorera föremål i trä. Eftersom detta är ett skapande med lång historia, är folkkonst en stor inspirationskälla, men Sebastians egna alster är långt ifrån museala, utan fyllda av lek och experimentlusta.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”täljkursen på Korrö 6-7 augusti”

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2021 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av SHR.

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 750 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.