Sommarkurs på Korrö - Slöjden och maten

Sommarkurs på Korrö - Slöjden och maten

Hantverk & konst

En kurs där du får lära dig tälja ätskedar och soppslevar. Vi jobbar med handverktyg i färsk björk. Vi går igenom vilka olika delar av trädet som lämpar sig bäst och varför björk är det bästa materialet till föremål som ska användas till matlagning. Det läggs stor vikt vid form och funktion då vi avslutar kursen med att göra en gemensam soppa till lunch. Till soppan använder vi de nytillverkade ät skedarna och slevarna.
Har du möjlighet så samla ämnen att ha med till kursen, exempelvis krokarna på en björk eller krokiga grova grenar ca 60 mm i diameter. Om de är kvistfria på insidan av böjen så kan de bli till skedar. Medan en grövre böj eller ett rotben samt en bit av stammen kan bli ämnet för din slev.

Kursledare Knut Östgård, slöjdare och f.d. hemslöjdskonsulent. Han har stor erfarenhet av att slöjda skedar och slevar i färsk björk.

Vi startar kl. 16.00 på fredag eftermiddag och avslutar vid lunch på söndagen.
Kursavgift: 1 850 kr/deltagare inkl. fm-fika lunch och em-fika på båda dagarna

Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, info@korro.se