Hantverk & konst

En rolig och inspirerande grundkurs i täljning där vi börjar enkelt men ökar på svårighetsgraden allt eftersom. Kursen passar också dig som är lite mer van att tälja.

Kursinnehåll
Du får lära dig tälja med kniv och yxa i färskt trä. Andra verktyg och redskap som du också kommer att använda är spräckjärn, bandkniv, täljhäst och japanska dragsågar. Vi går igenom täljtekniken, olika knivgrepp, klyvning, kapning, materialkännedom och formens betydelse för föremålet samt enklare ytbehandling.

Vi startar kl. 09.00 på lördagen och avslutar kl. 16.00 på söndagen.
Plats: Korrö hantverksby

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Verktyg, redskap och material finns på plats. Det finns också föremål att inspireras av som smörknivar, stekspadar, fantasifåglar, gubbar, smycken, nålhus, krympburkar med mera.

Kursledare
Ledaren Anders Isgren är utbildad möbelsnickare och har under många år jobbat som hemslöjdskonsulent i Kalmar län.


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Meddela eventuella matallergier vid anmälan.

Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, info@korro.se. Det finns rum reserverade på Korrö för kursdeltagarna.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna får du gärna kontakta:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet