Hantverk & konst

Sy ett par byxor som passar just dig!

Kursinnehåll
Vi startar kursen med att göra ett par provbyxor för att få till den rätta passformen för just din kropp. Efter det lär vi oss lite grunder i mönsterkonstruktion för att sedan kunna göra just den design på byxor du vill ha.
Sedan är det bara att börja sy! Beroende på modell på byxorna går vi igenom de olika momenten som behöver utföras. Det kan vara att sy gylf, fickor fram och bak och linning.
Mellan kurstillfällena har deltagarna tillgång till KAJSA HANNUS undervisningsmaterial, med små videos som tar dig igenom varje moment i att sy ett par byxor. Så att du kan sy hemma om du får lust eller kan sy ikapp om du ligger efter.
Träffarnas innehåll gång för gång:
1. Introduktion av kurs och start med att sy en provbyxa för att kunna få den perfekta passformen. Fundera kring vad för modell du vill sy.
2. Bestämma hur dina byxor ska se ut. Vi börja med att konstruera just din byxmodell. Mönsterkonstruktion och förändring av mönster
3. Börjar med att sy dina byxor, klippa ut och sy så smått.
4. Fortsätta att sy på byxorna
5. Fortsätta att sy på byxorna


Förkunskaper
Lite syvana är bra att ha

Material
Vad du behöver till kursen:
- Symaskin
- Tyg till dina byxor –vi går tillsammans igenom vad som behöver införskaffas för just dina byxor.
- Tråd – en som matchar ditt valda byxtyg och en tråd till dina provbyxor, valfri färg.
- Dragkedja/knappar
- Nålar
- Måttband
- Markeringskrita/penna
- Mönsterpapper
- Blyertspenna
- Linjal

Det tyg du väljer till dina byxor behöver du inte ha med dig vid första träffen.

Kursledare
Kajsa Horner är sömmerska och klädskapare med bakgrund i ledarskap och kursverksamhet. Kajsa syr kläder på beställning utifrån kundens mått och håller kurser för personer som vill lära sig att sy egna kläder.
Hemsida https://kajsahannus.com/

Läs mer omKajsa på


Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen Sy en kjol

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Beskriv lokalen kort om det behövs extra info t ex: Lokalen ligger en trappa upp, liten hiss finns. Portkod kommer med kallelsen.


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet