Hantverk & konst

Utställning

Om Åsa Ring
I det stora är det alltid livet jag försöker skildra i mina bilder. Lager av mörker och ljus. Jag blandar in grafiska detaljer i form av blyerts eller oljepastell som
för mig speglar öppningar, hinder, mellanrum, rakt, skört, krokigt, lugnt och ibland kaotiskt. Det finns ofta en kraft. En dramatik. En rörelse. Det stökiga.
Som jag i största möjliga mån försöker hitta ett balanserat lugn till. Yin o yang, lätt och svårt och allt det där. Men det är så det är för mig. Jag behöver
kraften. Och jag behöver lugnet.

Sen att jag landar ner i ett abstrakt landskap från fantasin är nog kombinationen av livet ihop med kärleken till de öppna landskapen.Man kan stäcka ut och andas. Men man kommer också nära sin litenhet. På ett bra sätt. Man blir ödmjuk. Naturen välkomnar med sin storslagenhet att ingenting är omöjligt. Det svåra blir lättare. Det är som om naturen hjälper mig att bära på något sätt.

Bra att veta
Utställningen, som är i Älmhults Konsthall, sitter uppe 16 oktober till 27 november. Det är samma byggnad och samma öppettider som Älmhults Bibliotek.

Ett arrangemang i samarbete med Älmhults Konstförening.

Välkommen!