Hantverk & konst


Medverkande
I vår lokaler på anrika Lessebo Handpappersbruk vill vi lyfta fram konst med vitt skilda, spännande och uttrycksformer.

Anette Carlsson Moberg
Designer och konstnär som är bosatt strax norr om Varberg där hon även har sin ateljé. Utbildad på Textilhögskolan i Borås och KV-Konstskola i Göteborg. Efter många år som designer driver hon nu sin kreativa plattform, Patternplan. En plattform där konsten är navet men hon håller även workshops i måleri med fokus på kreativt utforskande med akryl eller tusch som redskap, Våga måla och Våga måla tusch! Designar mönster och produkter i eget namn och för uppdrag.

OM MIN KONST
Mina siluetter är signifikativa för mitt måleri med förhoppning att betraktaren vars blick vandrar över färg och form knyter an till sina egna referenser och gör målningen till sin. Alla har sitt är ett återkommande tema.

Till utställningen i Lessebos Handpappersbruk presenterar jag ett antal målningar i tusch på akvarellpapper, från blomster med inspiration från min trädgård men mest siluetter, driven av nyfikenhet om vad som döljer sig bakom de skarpa siluetterna ”alla har sitt, lyssna och du kommer höra dem berätta”.

Bra att veta
Utställningen öppnar den 11/10 -2020 och kl 15 kommer konstnären att berätta som sina verk. Därefter går det att se Anettes utställning fredagar 10:00 - 15:00, lördagar och söndagar 13:00 - 17:00 fram till den 20/12 - 2020