Hantverk & konst


Medverkande
I vår lokaler på anrika Lessebo Handpappersbruk vill vi lyfta fram konst med vitt skilda, spännande och uttrycksformer.

Jovanka kommer ursprungligen från Polen där hon växte upp och studerade sedan 4 år på konstskola i Warszawa för att sedan i vuxen ålder flytta till Sverige där hon nu bor och verkar i Växjö sedan många år. Konstverken som kommer visas under den aktuella utställningen är karakteristiska för Jovankas konstform som är en blandteknik av slagmetall, foto och lack som ger ett djupt och spännande uttryck.

- Jag hittade en hel låda full med gamla, väldigt vackra foton av avlidna släktingar i en låda, vid ett av mina besök i Polen och kände genast att jag ville använda fotografierna för att hedra personerna. Olika perioder i livet speglar uttrycken i hennes konstverk, och genom att använda madonnabilderna låter hon besökaren glänta på dörren till en svunnen storhetstid som berör betraktaren.

Jovanka Veit-Berg

Bra att veta
Utställningen öppnar den 19/1 -2020 och kl 15 kommer konstnären att berätta som sina verk. Därefter går det att se Jovankas utställning mellan 12:00 - 16:00 alla lördagar och söndagar fram till den 23/2 -2020


Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet