Djur, natur & miljö

Valp/grundkurs - kombinerad med tillgång till 6 månaders Onlinekurs

Som hundägare är det viktigt att så tidigt som möjligt komma i gång med träningen inför framtiden. Denna kurs ger dig den övergripande kunskapen du behöver i ditt hundägarskap samt inom inlärning för en bra vardag mellan dig och din hund. Vårt fokus är att jobba mot ett en god och fungerande hållbar relation mellan hund och ägare baserad på respekt och kunskap.

Kursinnehåll
Den praktiska inlärningen och våra övningar fokuserar på det er hund behöver kunna i vardagen. Vi har identifierat tre områden som vi lägger upp inlärning och övningar kring som tillhör de viktigaste grundkunskaperna i livet med en hund. Vi anpassar oss alltid till varje hunds och ägares behov.
I teorin ingår kunskap om inlärning, förstärkning, träningsupplägg, motivation, vikten av rätt belöning och mycket mer. Vi går igenom hundens behov, vanliga problem och varför dessa uppstår samt vad som kan vara lösning på problemet. All teori finns i vårt kurskompendium som finns tillgängligt online att läsa och/eller skriva ut.
Du bestämmer själv om du vill arbeta med eller utan sk ”klicker”, men vi jobbar som alltid enbart med belöningsbaserade metoder. För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna och läsa teorikapitlen mellan varje kurstillfälle.

Online tillgång i 6 månader
Vi förstår att det kan vara svårt att få livet att gå ihop men också att det kan vara svårt att ta till sig allt på plats när man går kurs. Därför får ni vid sidan om de vanliga kurstillfällena även tillgång till varje kurstillfälle online, via ett in-logg, med beskrivning och filmer av den praktiska träningen samt hela den teoretiska delen av kursen. Här finns även extra övningar för den som vill, inom viktiga områden så som aktivering, inkallning och självförtroende. Ni kan när som helst det när det passar er gå in för att läsa samt titta på filmer med kursövningarna och läsa ert kurskompendium igen. Ni har tillgång till online materialet i 6 månader så även efter att kursen har slutat så har ni fortsatt tillgång till materialet. En instruktör kan nås för frågor via ett kontaktformulär på sidan efter kursens slut.
Valpen bör helst ha uppnått 12 veckors ålder, men minst 9 veckor. Ingen övre åldersgräns finns då detta är första kursen oavsett om du har en valp eller äldre hund. Man kan gärna gå denna kurs två gånger, då övningarna anpassas individuellt.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Atti Karlsson

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna”Nosework, Agility, Rallylydnad” samt att delta i Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.
Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart via mail. Kursen kommer att ske mestadels inomhus hos Linnébygdens Hundägarförening i Loshult, 7 km från Älmhult. Vi träffas måndagar: 10/1 klockan 18-19 infoträff utan hund. Vidare 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/1 klockan 18-20.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 1000 kr
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.