Som hundägare är det viktigt att så tidigt som möjligt komma i gång med träningen inför framtiden. Denna kurs ger dig den övergripande kunskapen du behöver i ditt hundägarskap samt inom inlärning för en bra vardag mellan dig och din hund. Vårt fokus är att jobba mot ett en god och fungerande hållbar relation mellan hund och ägare baserad på respekt och kunskap.

Kursinnehåll
Den praktiska inlärningen och våra övningar fokuserar på det er hund behöver kunna i vardagen. Vi har identifierat tre områden som vi lägger upp inlärning och övningar kring som tillhör de viktigaste grundkunskaperna i livet med en hund. Vi anpassar oss alltid till varje hunds och ägares behov.
I teorin ingår kunskap om inlärning, förstärkning, träningsupplägg, motivation, vikten av rätt belöning och mycket mer. Vi går igenom hundens behov, vanliga problem och varför dessa uppstår samt vad som kan vara lösning på problemet. All teori finns i vårt kurskompendium som finns tillgängligt online att läsa och/eller skriva ut.
Du bestämmer själv om du vill arbeta med eller utan sk ”klicker”, men vi jobbar som alltid enbart med belöningsbaserade metoder.

Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona.
För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna och läsa teorikapitlen mellan varje kurstillfälle.

Online tillgång i 6 månader
Vi förstår att det kan vara svårt att få livet att gå ihop men också att det kan vara svårt att ta till sig allt på plats när man går kurs. Därför får ni vid sidan om de vanliga kurstillfällena även tillgång till varje kurstillfälle online, via ett in-logg, med beskrivning och filmer av den praktiska träningen samt hela den teoretiska delen av kursen. Här finns även extra övningar för den som vill, inom viktiga områden så som aktivering, inkallning och självförtroende. Ni kan när som helst det när det passar er gå in för att läsa samt titta på filmer med kursövningarna och läsa ert kurskompendium igen. Ni har tillgång till online materialet i 6 månader så även efter att kursen har slutat så har ni fortsatt tillgång till materialet. En instruktör kan nås för frågor via ett kontaktformulär på sidan efter kursens slut.
Valpen bör helst ha uppnått 12 veckors ålder, men minst 9 veckor. Ingen övre åldersgräns finns då detta är första kursen oavsett om du har en valp eller äldre hund. Man kan gärna gå denna kurs två gånger, då övningarna anpassas individuellt.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Yvonne Jonsson och Cajsa Månsson. Hjälpinstruktör Veerle Vandepitte

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna”Nosework, Agility”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Kursen är i Linnébygdens Hundägarförenings lokaler i Loshult, 7 km från Älmhult.
Kurstillfällen: torsdagar 20/8 (infoträff 18.30-19.30), 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10 kl 18.30-20.30.

Deltagaravgift
Medlem: 800: - (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem, 200:-)

ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbild
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet