Djur, natur & miljö

Som hundägare är det viktigt att så tidigt som möjligt komma i gång med träningen inför framtiden. Denna kurs ger dig den övergripande kunskapen du behöver i ditt hundägarskap samt inom inlärning för en bra vardag mellan dig och din hund. Vårt fokus är att jobba mot ett en god och fungerande hållbar relation mellan hund och ägare baserad på respekt och kunskap.

Kursinnehåll
Den praktiska inlärningen och våra övningar fokuserar på det er hund behöver kunna i vardagen. Vi har identifierat tre områden som vi lägger upp inlärning och övningar kring som tillhör de viktigaste grundkunskaperna i livet med en hund. Vi anpassar oss alltid till varje hunds och ägares behov.
Du bestämmer själv om du vill arbeta med eller utan klicker, men vi jobbar som alltid enbart med belöningsbaserade metoder.
För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna, likaså gå igenom online materialet som ingår i kursen.

Denna nya formen för valpkurs innehåller det man som ny valpägare behöver. Lära valpen vara när mig och lära valpen sin plats. Nära mig betyder t ex att den vill vara nära sin förare sin plats betyder att den ska lära sig att gå till sin plats. när den ska koppla av eller när vi vill att den ska vara där. T ex när vi äter eller om det kommer gäster som inte vill ha en valp i knät

Målgrupp
Denna kurs är för valpar mellan 3-6 månader. Hunden ska ha erforderliga vaccinationer.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursledare
Atti Karlsson instruktör

Utvecklingsmöjligheter
Efter genomgången kurs kan man anmäla sig till Fortsättning/Grund från 6 mån och uppåt. Då lägger man till bl a impulskontroll. Och tränar vidare på det man gjorde i valpkursen. Samt att delta i öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.
Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart via mail. Kursen är utomhus i Linnébygdens Hundägarförenings lokaler i Loshult, 7 km från Älmhult. Vi träffas måndagar: 29/8 infoträff kl: 18.00-19.00, samt 12/9, 26/9 och 10/10 kl: 18.00-20.00 Obs, ange hundens namn, ålder och kön vid anmälan.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 750 kr
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Ett arrangemang i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.