Vinkunskap och vinprovningsteknik för nybörjare. Utmana dina sinnen och lär dig skillnad på färg, doft, smak.

Kursinnehåll
Vi kommer också gå igenom vintillverkning, vindruvornas ursprung och vinländer. Vid varje tillfälle smakar vi på tre olika viner.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs, det kommer alltså att vara ny kunskap för dig som har varit med på någon av Lars tidigare kurser. Samtidigt går det bra att vara med även om du är helt nybörjare inom ämnet. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lars Lundgren har arbetat 37 år på Systembolaget och delar med sig av sina kunskaper inom vinkunskap och vinprovningsteknik.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Pakistansk matlagning”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Deltagaravgift: 230 kr för dig som är medlem i SPF seniorerna eller i Bygdegårdsföreningen Viljan Bråthult, annars 300 kr.
Kostnad för vinet betalas kontant vid varje tillfälle, det blir ca 30-50 kr per person och gång.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Är du intresserad av att samåka till din kurs eller aktivitet går det bra att kontakta oss, eller skriva in det som önskemål i meddelandefältet.
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet