Hantverk & konst

Ett kulturhantverk i en av Älmhults mysigaste miljöer

Kursinnehåll
Stinsens Vävstuga är en pärla i centrala Älmhult (byggnaden bredvid Älmhults Bibliotek). Det är en social och trevlig mötesplats som välkomnar nya medlemmar. Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig grundteknikerna inom vävning. I en liten grupp med god pedagogisk anda får du lära dig att sätta upp din egen väv och komma igång med vävning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, du är välkommen!

Material
På Stinsens Vävstuga finns ett stort förråd av material i alla olika färger och material som man kan välja ur. Var och en betalar det material man använder.

Kursledare
Inger Bromihn och Anne-Marie Ringblom är vana vävare som tycker om att dela med sig av sina kunskaper.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare går det bra att fortsätta termin efter termin. Vi lär oss hela tiden nya tekniker och nya mönster.

Bra att veta
Deltagaravgiften är gratis, men du måste vara eller bli medlem i den ideella föreningen Stinsens Vävstuga för att få vara med. Medlemskapet kostar 600 kronor för ett halvår.

Den här studiecirkeln arrangeras i samverkan med den ideella föreningen Stinsens Vävstuga. Läs mer om Stinsens Vävstuga här: Stinsens Vävstuga

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.