Med bilder, som du hanterat rätt för publicering digitalt, ökar din försäljning och lyfter din digitala publiceringar. Den ökade mängden av webbutiker och sociala medier gör det viktigare att ha bilder i rätt format och storlek för att få en ökad räckvidd på de digitala publiceringarna.. Lär dig att fotografera bilder och efterarbeta dessa för att publicera bilder som gör skillnad för din hemsida och sociala media.

Kursinnehåll
Du kommer att arbeta med den kamera som du känner dig bekväm med. Smartphone eller enklare kompaktkamera går bra även om systemkamera kan vara att föredra för en webbutik med omsättning på produkter.
• Bildformat
• Bildstorlekar
• Ljussättning
• Bildtyngd
• Friläggning
• Filter

Läs mer om kursen på Wordpressutbildningen

Förkunskaper
Målgrupp för denna kurs är de som hanterar en webbsida eller sociala medier och kan grunderna i sin digitala kanal, och vill vidareutveckla och fördjupa sina kunskaper. Påbyggnadskursen fördjupar kunskaper kring bildhantering för de digitala kanaler.

Material
Studiematerialet är din digitala plattform samt det material gruppen tar fram under träffarna.

Kursledare
Ledare Mikael Bexander, Alvesta är certifierad inom respektive ämnesområde.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig om WordPress, webbutiker och sociala medier finns ett antal andra kurser du har möjlighet att anmäla dig till.

Bra att veta
Kursen omfattar fyra träffar och tid bör avsättas mellan träffarna för att tillgodogöra sig kursinnehållet så bra som möjligt. Kursen utgår från kursdeltagarnas grundkunskaper och målsättningar för att diskussioner frågor och funderingar ska komma så nära kursdeltagarnas individuella målsättning. Avsteg eller förändringar i arbetsplanen sker efter behov i samråd med kursdeltagare för att uppnå ett bra resultat av uppsatta mål.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.