Media & kommunikation

Hantera dina inloggningar – med ett säkert lösenord! Hur ska ett säkert lösenord se ut? Efter kursen vet du hur du skapar säkrare lösenord och trygga inloggningar på internet som skyddar din digitala identitet på datorn, telefonen och surfplattan.

Kursinnehåll
Efter kursen kommer du känna till hur du underhåller din digitala säkerhet och testar om säkerheten håller måttet. Kursen visar en tjänst som gör att du bara behöver hålla reda på ditt huvudlösenord – ett lösenord till din säkerhetstjänst med säkra lösenord till alla dina inloggningar.
•Inloggning på e-postkonto
•Inloggning på de nätbutiker som du handlar på
•Säkerhets program med hantering av säkert lösenord
•Säkra anteckningar
•Dubbel Autentisering på mejlkonton
•Dubbel Autentisering på sociala medier

Läs mer om kursen på Wordpressutbildningen

Förkunskaper
Kursen är en grundkurs - du behöver inga förkunskaper.

Material
Studiematerialet är dina digitala egendomar samt det material gruppen tar fram under träffarna.

Kursledare
Ledare Mikael Bexander, Alvesta är certifierad inom respektive ämnesområde.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig om WordPress, webbutiker och sociala medier finns ett antal andra kurser du har möjlighet att anmäla dig till.

Bra att veta
Kursen omfattar fyra träffar och tid bör avsättas mellan träffarna för att tillgodogöra sig kursinnehållet så bra som möjligt. Kursen utgår från kursdeltagarnas grundkunskaper och målsättningar för att diskussioner frågor och funderingar ska komma så nära kursdeltagarnas individuella målsättning. Avsteg eller förändringar i arbetsplanen sker efter behov i samråd med kursdeltagare för att uppnå ett bra resultat av uppsatta mål.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.