Sommarkurs på Korrö - Sagofotografering - Workshop med Maria Lindberg

Sommarkurs på Korrö - Sagofotografering - Workshop med Maria Lindberg

En tvådagars workshop för dig som vill lära dig ta magiskt vackra bilder. Genom att lära dig planera, hitta rätt omgivningar och ljus samt samarbeta med din modell kommer du att kunna skapa vackra foton direkt i kameran. Vi tar dem sedan även steget längre med efterbehandling i datorn som ger den där extra sagolika känslan.

Dag 1 fotograferar vi vid de vackra omgivningarna runt Korrö hantverksby och använder modeller samt rekvisita för att skapa förtrollande foton. Dag 2 redigerar vi bilderna i Lightroom Classic CC och Photoshop CC. Till dag 2 medtas egen dator med Lightroom Classic CC och Photoshop CC. Har du äldre versioner av programmen saknas vissa av de justeringsmöjligheter som Maria använder sig av och visar. OBS! Om du laddar hem Lightroom från Creative Cloud - se till att det är Lightroom Classic CC du väljer, och inte den som heter bara Lightroom CC.

Förkunskaper som krävs är grundläggande hantering av din digitala systemkamera och att kunna fotografera med manuella inställningar. Det är bra om du deltagit i Marias grundkurs "Lär dig fota bra bilder" eller att du har motsvarande kunskaper.

Fika och kvällsmat dag 1 och fika, lunch och fika dag 2 ingår i deltagaravgiften, 2 800 kr/deltagare, meddela ev. matallergier i samband med anmälan.

Dag 1, lördagen 1 september 2018 kl 14.00-ca 20.00.
Vi samlas vid Korrö hantverksby kl 14.00. Vi inleder med fika i restaurangen och tar paus för kvällsmat i restaurangen.
Genomgång:
- Planering av sagofotografering.
- Motljusfoto i solljus - så funkar det.
- Kort skärpedjup - hitta skärpan.
- Inramning, bak- samt förgrund.
- Fota på barnens nivå.
- Praktisk övning: Fotografering inom- och utomhus med modeller i olika miljöer och ljusförhållanden.

Vi avslutar med foto i gyllene timmen.

Dag 2, söndagen 2 september 2018 kl 09.00-17.00.
Vi samlas på Studieförbundet Vuxenskolan, Smedjegatan 3 i Växjö kl 09.00.
- Importering, bildurval samt redigering i Lightroom.
- Så skapar du egna förinställningar och effekter i Lightroom. Maria delar med sig av sina specialinställningar.
- Lägga till det lilla extra med overlays och effekter i Photoshop.

Vi tar paus för fm-fika, lunch samt em-fika.

Presentation av kursledaren
Maria Lindberg är fotograf med en känsla för det sagolika. I sina bilder vill hon plocka fram det trolska och magiska. Marias bildstil inspireras av bland annat John Bauers konst och med kameran i hand blir hon en sagoberättare och konstnär.
Maria gör familjefotograferingar, barnfotograferingar, nyföddfotograferingar, gravidfotograferingar, bröllopsfotograferingar och såklart sagofotograferingar. Lärande ligger henne varmt om hjärtat och därför håller hon även utbildningar i fotografering.
Se Marias bilder på www.fotografmarialindberg.se