Trädgård, hus och hem

Lär dig arrangera sorgbuketter (stående och liggande i oasis), 1-dagskurs

Kursinnehåll
Teorigenomgång: färgskalor, närliggande färger och kontraster, olika bukettstilar och blomformer, praktiska tips och råd som; hur handskas jag med den, hur snittar jag den, hitta en fin balans i arrangemanget, hur vi tänker för att undvika ett rörigt slutresultat, hur man bygger upp strukturen när det är stående respektive liggande bukett.

Vi väljer och plockar till våra egna buketter från gårdens egen snittblomsodling, även gröna blad. Du får behålla buketten och kan köpa till fler snittblommor på plats om du vill utöka buketten, hinner göra en till eller för att ta hem och praktisera det du lärt dig.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Allt material finns på plats.

Kursledare
Helena Tuulasdotter.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära mer om trädgård, odling och konst finns andra kurser som Helena Tuulasdotter är ledare för.

Bra att veta
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller smittspridningen av coronaviruset. Workshopen genomförs till största delen utomhus där vi kan hålla avstånd. Deltagaravgiften inkluderar ett veganskt raw food-mellanmål. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.