Hälsa & välbefinnande

Stark, smidig och lugn

Kursinnehåll
Kursen är för dig som vill ha en stark, smidig och lugn kropp samtidigt som du lär dig om kroppens biologi vid stress och vila. Här kombinerar vi det bästa från pilates och yoga så att du både uppnår en stark core och får din kropp väl utsträckt. Du kommer att få en helt ny förståelse för din andning och hur du kan använda den som ett verktyg för att skapa lugn i kropp och sinne. En yogaklass består av stående positioner och sittande positioner och börja och avslutas alltid med avslappning och vila.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper i Yoga. Varmt välkommen!

Kursledare
Marie Plambech Rybergs vision är att hjälpa människor, stora som små, att hitta lugn i vardagen genom att skapa balans mellan kropp och sinne utifrån ett vetenskapligt perspektiv samtidigt som vi yogar. Mycket handlar därför också om förståelse för vad som händer i kroppen när man utöver yoga. Marie har forskat och tagit en doktorsexamen i biologi och hon ser därför samspelet i kroppen och mellan kroppen och sinnet utifrån ett djupare och vetenskapligt perspektiv. Hon håller på med mycket undervisning i andningsteknik och kroppens fysiologi under varje timme. Marie vill att du lämnar klassen med en förståelse för varför kroppen reagerar som den gör på stress, rastlöshet och lugn. Hon önskar att du får verktyg för lugn i hemmet som är enkla att använda i vardagen.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Flow Morgon Yoga” med samma ledare.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.