Tillbaka

Får vi presentera - SV Kronobergs nya avdelningschef

Jag har de senaste femton åren haft olika ledarroller inom stat och kommun parallellt med att jag varit engagerad i föreningsliv och folkbildning. Det som mest får hjärtat att klappa är kultur i alla dess former. Jag brukar säga att jag andligen är italienare från Anacapri även om medborgarskapet är svenskt.

I rollen som avdelningschef på Vuxenskolan hoppas jag att jag kan få vara med och bidra till folkbildning och demokratins försvar. Att nå ut till och engagera människor i det lokala samhället men med fokus på de globala frågorna. Som cirkelledare har jag varit aktiv i många år och inom många ämnesområden. Allt från valpkurser till operakör och det har berikat livet och bekantskapskretsen mycket. Ibland har studiecirklar blivit något helt annat än vad man tror. Jag minns särskilt en cirkel i  italienska för nybörjare där ingen av deltagarna var där för att lära sig språket. Någon var ditkommenderad av anhöriga, andra för att cirkeln i tyska blev inställd och en tredje för att hen var förälskad. Sällan har jag skrattat så mycket som med det gänget. Jag vet också att en del språkkunskaper slank in i förbifarten men framför allt var det energigivande och utvecklande.

Det är det som är så fantastiskt med folkbildning, - det är deltagarna som tillsammans formar innehållet. I en tid när allt ska gå så fort och vi överhöljs med allehanda budskap är reflektion och samtal jätteviktigt. Inom folkbildningen finns möjligheten att stanna upp och fördjupa sig tillsammans med andra. Här finns plats för de goda och viktiga samtalen där allas åsikter får höras och där människor är viktiga oavsett vilka de är eller varifrån de kommer.

 

Christina Gutiérrez Malmbom

Ny på jobbet som avdelningschef på Vuxenskolan Kronoberg